Koning winter trekt dit jaar weer over ons land en ondanks dat het veel overlast met zich meebrengt hopen we natuurlijk nog op een weekend vol met sneeuw of een bevroren plas water om op te kunnen schaatsen. Om vervolgens thuis te komen in een warm huis, met als het even kan een lekkere bak warme chocomelk met slagroom.

Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning warm is en blijft en dat je energierekening toch laag blijft in de winter?

Isolatie als een warme deken

Om de warmte binnen je woning te houden is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Huizen met een bouwjaar vanaf 2000 of jonger zijn volgens de bouwnorm voorzien van goede isolatie. De muren, de vloer en het dak is geïsoleerd en ook is deze woning voorzien van minimaal HR++ glas. Nog geen vloerverwarming? Dan is dit zeker nog een mooie toevoeging om je huis optimaal te verwarmen. Het verbeteren van de vloerisolatie is dan nog een optie om te overwegen.

Woningen die voor 2000 zijn gebouwd, kunnen vaak nog zijn voorzien van isolatie die niet meer toereikend is. Heb jij een ‘oudere’ woning en merk je dat je aanzienlijk meer moet stoken op een koude dag om het binnen warm te houden? Laat eens een expert langskomen om te kijken naar de mogelijkheden. Daarnaast zijn er subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente voor het aanbrengen van isolatie. Geen idee waar je moet beginnen? Dat snappen wij! Wij helpen jou graag aan het juiste adres.

Kleine tips

Het verbeteren van je woning door betere isolatie aan te brengen is wellicht voor jou een flinke ingreep. Gelukkig zijn er ook simpele tips die al kunnen helpen bij het warm houden van jouw woning.

  • Lucht je woning regelmatig. Koude lucht is vaak droger en daardoor makkelijker te verwarmen. De vochtige lucht binnen de woning ontsnapt via het open raam.
  • Laat deuren zoveel mogelijk dicht. Hoe kleiner de ruimte hoe sneller het opwarmt.
  • Het sluiten van vitrage en gordijnen zorgt ook dat koude lucht buiten blijft en de warme lucht binnen blijft. Het lijkt misschien niet veel te doen, maar stiekem scheelt het heel wat warmteverlies.

En de meest goedkope tip: trek een lekkere dikke trui en sloffen aan en kruip lekker onder een kleedje op de bank. 

Tot slot geeft een open haard een behaaglijke warmte af en daarnaast is niets zo sfeervol als het geluid van een knapperend haardvuur.
Nog geen haard in huis? Wij hebben onze pareltjes even op een rijtje gezet. Wie weet zit jij volgend jaar bij je eigen open/gas haard.

Opwarmen in style

Aan de Ooststraat 7 in Nieuwerkerk zit je er warm bij. Met een prachtige gashaard in de woonkamer is het niet alleen warm, maar ook heel sfeervol.

Warm in het buitengebied

In het buitengebied kan het nog wel eens kouder aanvoelen, maar binnen is het warm. Aan de Oudepolderdijk 8 in Nieuwerkerk is het goed vertoeven bij de gashaard, ondertussen kan je genieten van het fraaie en vrije uitzicht.