Tijdens een verkoopgesprek zijn er twee vragen die vaak gesteld worden. De eerste vraag is vaak wat de woning oplevert in deze markt en de tweede vraag is welke kosten er in rekening worden gebracht voor de verkoop van het huis. In deze blog gaan we de tweede vraag behandelen: welke kosten worden er in rekening gebracht bij de verkoop van een woning?

Courtagekosten

Bij een geslaagde verkoop brengt de makelaar courtagekosten in rekening. De courtage is simpel gezegd een vergoeding voor de begeleiding van de makelaar bij de aan- of verkoop van een woning. Het is mogelijk dat deze courtagekosten kunnen verschillen per makelaar. Over de courtagekosten wordt vooraf, vaak in het verkoopgesprek, overeenstemming bereikt met de opdrachtgever. Naast de courtagekosten is het ook mogelijk dat er andere gemaakte kosten in rekening worden gebracht, bijvoorbeeld extra advertentiekosten. Maar ook dit verschilt per makelaar.

Woning uit de verkoop halen

Het kan zijn dat de verkoop van een woning niet doorgaat. Dit kan verschillende redenen hebben. Wat een makelaar dan in rekening kan brengen, is afhankelijk van de reden van annulering. Besluit de makelaar de opdracht in te trekken, dan kan de makelaar alleen de gemaakte kosten in rekening brengen. Besluit de opdrachtgever de woning uit de verkoop te halen, om wat voor reden dan ook? Dan kan het zijn dat je naast de gemaakte kosten, ook een percentage van het loon moet betalen. Ook hierover worden voorafgaand altijd afspraken gemaakt en verschilt per makelaar.

Afspraken maken

Alles valt of staat bij het maken van afspraken. Er zijn geen vaste tarieven voor makelaars. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de afspraken die gemaakt worden duidelijk zijn en op papier komen te staan. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Kosten Kooijman Makelaardij

Ben je benieuwd welke kosten Kooijman Makelaardij in rekening brengt bij de verkoop van een woning? Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling van jouw woning. Tijdens dit gesprek bespreken we onze courtagekosten. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Vraag hier een gratis waardebepaling aan van jouw woning.