Kooijman Makelaardij is een vertrouwde naam op Schouwen-Duiveland. Wim Kooijman startte het makelaarskantoor ruim vijftien jaar geleden. Van een paar dagen per week werken vanuit een verbouwde garage, groeide het kantoor uit tot een allround makelaarskantoor. Dit jaar zette Wim een volgende stap. Hij bracht het kantoor onder bij Neeskens Makelaars. “Met het oog op de toekomst was dit een logische keuze”, vertelt hij. “De huizenmarkt verandert en schaalgrootte is nodig om succesvol te kunnen blijven. Krachten bundelen is dan slim. Bovendien biedt het mij de mogelijkheid om een klein stapje terug te doen.”

Natuurlijk blijft Wim verbonden aan het kantoor, waaraan hij de afgelopen jaren continu heeft gewerkt. Ondanks de overname blijft ook de naam Kooijman Makelaardij gehandhaafd. Alleen de uitstraling, het kleurgebruik en andere uiterlijke kenmerken worden in lijn gebracht met Neeskens Makelaars. “Voor de klanten verandert er eigenlijk niets. We blijven op dezelfde persoonlijke manier zakendoen. Door de samenwerking met Neeskens vullen we dit aan met een ijzersterke digitale dienstverlening. Dat betekent meer gemak. Daarin is Neeskens erg vooruitstrevend.”

 

Boeiend vak

Het makelaarsvak is voor Wim nog steeds boeiend en aantrekkelijk. “Toen ik destijds met mijn makelaarsopleiding startte, werkte ik elders. Langzaam groeide mijn woningportefeuille, zodat ik me verloop van tijd nog fulltime op de makelaardij kon richten. Dat deed ik eerst vanuit een verbouwde garage. Na een aantal jaren kon ik naar een kantoorpand aan de overkant van de straat verhuizen. Aanvankelijk werkte ik samen met mijn vrouw. Uiteindelijk koos zij een andere richting. Inmiddels heb ik twee professionele collega’s op kantoor.”

Links op de foto het kantoor van Kooijman in de begin jaren. Het geel met blauw zat al in ons DNA.

‘Voor de klanten verandert er eigenlijk niets. We blijven op dezelfde persoonlijke manier zakendoen’

Erop uit

De tropenjaren die Wim maakte, eisten op een gegeven moment hun tol. Dat was voor Wim één van de redenen om een stapje terug te doen. “In de gesprekken die ik met Neeskens Makelaars had, herkende ik mijn werkwijze. Zo werken ze niet op zondag. Dat vind ik belangrijk. Door de overname kan ik het iets rustiger aan gaan doen: ik kan de kar gaan duwen in plaats van trekken. Ik kijk ernaar uit. Vroeger zette ik onze caravan in Renesse of Kortgene en werkte ik van daaruit gewoon door. Nu kan ik vaker samen met mijn vrouw de caravan pakken en wat meer van de wereld gaan zien.”

Goed wonen en werken

Hoewel de wereld openligt, blijft Schouwen-Duiveland natuurlijk toch Wims geliefde thuisbasis. “Ik vind het heerlijk om hier te ontspannen. Ik ga bijvoorbeeld graag naar de zeedijk bij Ouwerkerk en ik struin daar graag door het krekengebied. Het is daar prachtig. Of we gaan naar de duinen van Westerschouwen. Wat dat betreft is Schouwen-Duiveland natuurlijk een prachtig gebied om te wonen en te werken.”