Een huis kopen is voor veel mensen ingewikkeld. Hoe vaak doe je dit nu in je leven? Laat staan als je je oog hebt laten vallen op een woning ver buiten je eigen regio. Voor Lisette en Pieter Flantua-van der Horst uit Leimuiden lag het om die reden voor de hand om een aankoopmakelaar in te schakelen toen zij serieus belangstelling kregen voor een woning in Bruinisse. Door eenvoudigweg te Googelen op ‘aankoopmakelaar’ kwamen ze in contact met Leander de Bruine van Kooijman Makelaardij. Hem inschakelen was een gouden greep, concluderen ze nu. “Zijn inzet was iedere cent waard.”

Ruim honderd kilometer is de afstand van Leimuiden naar Bruinisse. Toch is het juist daar dat Lisette en Pieter hun droomwoning vonden. “We hadden al een tijd het idee om na onze pensionering wat meer rust en ruimte te zoeken. Waar, daarvan hadden we nog geen idee. Per toeval was ik nog geabonneerd op een nieuwsbrief van een makelaar. Daar stond deze woning in. Natuurlijk kenden we Zeeland van vakanties. Verder was het onbekend gebied, zéker wat betreft de huizenmarkt.”

Meerwaarde van een aankoopmakelaar

Lisette vertelt dat zij en haar man zich al snel realiseerden dat een aankoopmakelaar in deze situatie meerwaarde zou kunnen bieden. Direct het eerste gesprek met Leander de Bruine voelde goed. “Hij was heel duidelijk over wat hij als aankoopmakelaar voor ons zou kunnen betekenen. Bovendien, óók over de kosten was hij duidelijk en transparant. Mocht het niet tot een aankoop leiden, dan waren de kosten minimaal. En bij een succesvolle aankoop zou hij, heel fair, zijn inspanningen in rekening brengen. Wij begrepen dat zijn rol heel waardevol zou zijn.”

Veelvuldig contact

Na een eerste video-bezichtiging volgen een tweede en derde fysieke bezichtiging. Ook Leander nam een kijkje. Lisette en Pieter waren enthousiast. De moderne sfeer binnen, de grote tuin, het vrije uitzicht en de Ibiza-stijl veranda; het is deze optelsom die de woning voor hen ideaal maakt. “We hebben in die periode veel contact gehad met Leander. Het was fijn dat hij altijd bereikbaar was of snel reageerde. We hebben nooit het gevoel gehad dat we hem overvraagden. Hij had een fijne adviserende rol, zonder sturend te zijn.” Omdat de woning in een park ligt en deel uitmaakt van een stichting, zocht Leander uit welke richtlijnen er gelden voor bijvoorbeeld groenonderhoud of aan- of uitbouwen. “Voor ons was het prettig dat hij dit voor ons op een rij zette. Uiteindelijk vormde dat geen belemmering.”

Verhuizing gepland

Lisette vertelt dat tijdens de bezichtiging de verkopende makelaar tussen neus en lippen door een suggestie deed voor een bod. Vanzelfsprekend toetsten ze dit bij Leander. Het bod dat ze uiteindelijk uitbrachten, bleek in eerste instantie te laag te zijn. “Dat was een tegenvaller, we hadden echt ons zinnen gezet op het huis en dan is het jammer dat je ernaast grijpt. We waren superverbaasd toen we twee weken later een telefoontje kregen van de verkopende makelaar. De potentiële kopers kregen de financiering niet rond! Eerlijk gezegd, was onze liefde voor het huis even bekoeld. Gelukkig hebben we snel weer kunnen afspreken, dit keer met de verkopers. Toen wisten we het zeker: we gaan ervoor. Ons toenmalige bod werd uiteindelijk toch geaccepteerd en inmiddels is onze verhuizing gepland. We kijken er erg naar uit om aan deze nieuwe levensfase te beginnen. En zeker, we verwachten Leander een keer op de koffie bij ons in Bruinisse!”