Contact
Contact

Nieuwerkerk

Deltastraat 10

4306 BK

0111 - 64 41 45

info@kooijmanmakelaardij.nl

Neeskens Makelaars Goes

Amundsenweg 23

4462 GP

Neeskens Makelaars Yerseke

Marijkelaan 2a

4401 GG

Neeskens Makelaars Tholen

Eendrachtsweg 9

4691 EK

Verkocht

‘Het huis werd verkocht toen we in Oostenrijk zaten’

Toen Bob Brouwer en Lotte van den Nieuwendijk twee jaar geleden samen een huis wilden kopen, besloten ze voor een ‘kluswoning’ in Ouwerkerk te gaan. Hier hebben ze een half jaar aan verbouwd en uiteindelijk anderhalf jaar in gewoond. “We zagen dat er een huis te koop kwam in Dreischor met 10.000 vierkante meter grond. Lotte is een paardenliefhebber, dus dat paste perfect. Ook onze financieel adviseur was enthousiast. Dat betekende wel dat we ons huis aan Zweedsestraat moesten verkopen. Dat deden we met Kooijman Makelaardij.”

De woning, in 1954 kort na de Watersnoodramp gebouwd, was voor Bob en zijn vriendin een flinke uitdaging. In zes maanden tijd maakten zij er hún huis van. “We hebben het compleet gerenoveerd en volledig aangepast aan de eisen van deze tijd”, vertelt Bob. “Maar, hoewel Ouwerkerk een fijn dorp is om te wonen, maakten we ons wel zorgen over de prijsklasse. Het zou wellicht te duur zijn voor starters en mogelijk te klein voor doorstarters. Gelukkig zag Wim Kooijman dat anders. Na ruim twee maanden was de woning al verkocht.”

Laagdrempelig en persoonlijk
De keuze voor Kooijman Makelaardij was voor Bob en Lotte vanzelfsprekend. “We kennen Wim en weten dat zijn kantoor goede verkoopresultaten boekt. Nog belangrijker is de manier waarop hij en zijn collega’s werken. Het contact is laagdrempelig en persoonlijk en dat is heel prettig. De vraagprijs bepaalden we in overleg, we werden steeds goed geïnformeerd over de bezichtigingen en de onderhandelingen verliepen soepel. Het huis werd verkocht toen wij op vakantie waren in Oostenrijk!”

Samen klussen
Bob woonde zijn hele leven in Ouwerkerk. Toch heeft hij zin in de verhuizing naar Dreischor. “We wonen helemaal buiten. We hebben een eigen duiksteiger, want het Grevelingenmeer ligt op 100 meter. Ook dit is een kluswoning, er moet nog het een en ander gebeuren. Gelukkig ben ik timmerman/zzp-er, dus ik kan veel zelf. Hier wil ik heel lang blijven wonen.” Lachend: “Ik heb Funda dus nu maar geblokkeerd voor Lotte.”

Het is fijn dat alles bij één makelaar is geregeld, de lijntjes zijn heel kort.

Verkocht

‘Nieuwerkerk is een heerlijk dorp om te wonen’

Toen Lennie Krakeel zes jaar geleden de woning aan de Hoge Kerkstraat in Nieuwerkerk kocht, viel ze vooral voor de karakteristieke uitstraling. De woning ligt aan één van de meest sfeervolle straatjes van het dorp. Toch besloot ze de woning te verkopen. En met succes. Binnen vier weken was de koop geklonken.

Lennie vertelt: “Ik woon hier zes jaar met veel plezier. De woning heeft een prettige lichtinval en omdat de straat autoluw is, woon ik hier erg rustig. Maar toen ik hier destijds introk, wist ik dat ik op enig moment investeringen moest gaan doen. Het is een oude woning en sommige zaken moeten aangepakt worden. Omdat ik zelf niet echt handig ben, heb ik besloten de woning te koop te zetten.”

Vertrouwen in een snelle verkoop
Voor de verkoop koos zij voor Kooijman Makelaardij. “Ik ken de makelaars en de dienstverlening is goed. Ze hebben geen ‘gladde’ verkooppraatjes, maar geven eerlijk advies. Dat is prettig. De verkoop van het huis vond ik best spannend. Zou het lukken? Zeker ook omdat het huis eigenlijk te duur was voor een starter en te klein voor een gezin. Gelukkig stelde makelaar Leander de Bruine me gerust. Ik ben een leek en hij heeft er verstand van. Natuurlijk kreeg hij gelijk, binnen vier weken was de verkoop rond.”

Plannen maken
Lennie had ondertussen ook al rondgekeken voor een andere woning. Ook op Nieuwerkerk, het dorp waar ze geboren en getogen is. “Ik woon hier heerlijk. Familie en vrienden wonen in de buurt, op het dorp vind je alles voor je dagelijkse boodschappen en Zierikzee is dichtbij.” Via Kooijman vond Lennie ook haar nieuwe huis. Nu is het tijd voor plannen maken. “Het is fijn dat alles bij één makelaar is geregeld, de lijntjes zijn heel kort. In mei krijg ik de sleutel. Ik ga nu wél eerst wat aanpassingen doen, zoals een nieuwe keuken. Het is de bedoeling dat ik in dit nieuwe huis wat langer blijf wonen.”

Verkocht

Ideaal: koop en verkoop in dezelfde handen

“Eerlijk gezegd dacht ik niet direct aan verhuizen. De woning aan de Sandstromstraat was destijds een echte kluswoning. Ik heb er een aantal jaren hard in gewerkt. Mijn vriendin Celine trok bij me in en op een gegeven moment wilden wij toch iets van ons samen.

Langzaam wende ik aan het idee om te verhuizen. We werken in Zierikzee en Goes, dus ons zoekgebied was groter dan alleen Oosterland. Toch vielen we daar direct voor onze nieuwe woning. Celine zag ’s avonds de foto’s op Instagram en de volgende dag al maakten we een afspraak voor een bezichtiging. Het ruime oppervlak sprak ons aan en de benedenverdieping, die volledig het werk is van een binnenhuisarchitecte. De serre, de mooie, lange schuifpui: dit voelde voor ons allebei direct als thuis. Door de prettige aankoopbegeleiding van de makelaar lag het voor ons voor de hand hem te vragen ook de verkoop van mijn huis te begeleiden. Met name zijn eerlijke manier van zakendoen viel me op, en zijn kennis van de lokale huizenmarkt. Hij bleek de verkoopprijs perfect te hebben ingeschat.”

Verkocht

Geweldig, vanuit huis zien we de konijntjes lopen

“Met vier jonge kinderen werd ons huis aan de Ooststraat te klein. Vooral buiten misten we ruimte voor de kinderen om te spelen. Het was destijds ons eerste, eigen huis. We kochten het via Kooijman Makelaardij.

De combinatie van persoonlijke begeleiding en Zeeuwse nuchterheid past bij ons. Onze eigen zoektocht naar een nieuw huis liep steeds op niets uit. Misschien omdat we ook best een wensenlijstje hadden: In Nieuwerkerk, met een flink aantal slaapkamers en ruimte om ons heen.

Omdat we zelf niets vonden, klopten we opnieuw bij Kooijman aan. Wat bleek? Zij hadden een huis in de Fazantenlaan in de stille verkoop. Dit huis sprak ons direct aan! De oplevertermijn was een jaar. Zolang konden we wel wachten. Ook hierin adviseerde Kooijman uitstekend. Onze woning werd binnen acht weken door hen verkocht. We zijn nu recent verhuisd. Het nieuwe huis is heerlijk, lekker licht en ruim. De eettafel in de woonkamer is nu al ons favoriete plekje. Daar kijken we uit op onze tuin. We hebben al pindaslingers voor de vogels gemaakt en zagen zelfs al vier konijntjes in de tuin. Dat alleen al is voor de kinderen fantastisch.”