Contact
Contact

Nieuwerkerk

Deltastraat 10

4306 BK

0111 - 64 41 45

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

info@kooijmanmakelaardij.nl

Neeskens Makelaars Goes

Piet Heinstraat 32

4462 GP

0113 - 23 19 34

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

goes@neeskens.com

Neeskens Makelaars Yerseke

Marijkelaan 2a

4401 GG

0113 - 57 31 00

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur, zaterdag 09.00 - 12.00 uur

yerseke@neeskens.com

Neeskens Makelaars Tholen

Eendrachtsweg 9

4691 EK

0166 - 72 89 00

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur, zaterdag 09.00 - 12.00 uur

tholen@neeskens.com

Whatsapp

+31 657 620 692

Verkocht - Oosterland

Een dorp verder voor een ruimere woning

Na ruim negen jaar in de Molenweg in Oosterland, pakken Geanne en Kees Kaptein hun gezin op om in Nieuwerkerk de volgende fase van hun leven op te starten. Een keuze die wordt ingegeven door het werk van Kees. Hij heeft sinds drie jaar een eigen bouwbedrijf en in Oosterland komen ze eenvoudigweg ruimte te kort. Het afscheid zal best even moeilijk zijn. Niet alleen zijn Geanne en Kees geboren en getogen op Oosterland, het huis dat ze achterlaten hebben ze volledig zelf gebouwd.

Na twee kijkdagen was de koop rond

Ongeveer twaalf jaar geleden kochten Geanne en Kees een kluswoning op Oosterland. Ze woonden toen allebei nog thuis. Kees werkte als timmerman en Geanne zat op school. “We hebben die woning vrijwel volledig gesloopt en Kees heeft samen met mijn vader en schoonvader het huis in ruim twee jaar tijd gebouwd. Zelf was ik er vooral in de avonden en weekenden te vinden. Toen het huis klaar was, zijn we getrouwd en daar samen begonnen. Inmiddels hebben we twee zoontjes, Seth (5) en Revi (3), en is Kees zelfstandig bouwondernemer. Hij heeft daarvoor kantoor- en opslagruimte nodig en dat hebben we niet in ons huis.”

Goede adviezen
Bij het oriënteren op de woningmarkt stuitten Geanne en Kees op de woning in Nieuwerkerk. Een woning die aan vrijwel al hun wensen voldeed: met kantoorruimte, schuur en een buitenterrein, én helemaal af. “We hebben Leander de Bruine van Kooijman Makelaardij toen uitgenodigd om eens te komen praten. De keuze voor Leander was eigenlijk logisch. We kennen hem; hij is onze vroegere buurjongen. In het gesprek gaf Leander goed aan wat de verkoop van onze woning mogelijk zou kunnen opbrengen. Toen we dat wisten, zijn we in Nieuwerkerk gaan kijken. Die woning stond bij Kooijman te koop, dus vonden we het wel zo makkelijk om vervolgens ook ons huis via hen te verkopen. Oók omdat Leander ons heel goed had geadviseerd.”

In goede handen
De verkoop verliep uiteindelijk heel soepel. Na twee kijkdagen was de koop rond. “Ik vond het best spannend. Natuurlijk zei iedereen wel dat onze woning in trek zou zijn, maar je moet het toch maar afwachten. Bovendien, ik wilde wel het gevoel hebben dat het in goede handen zou komen. Het was fijn dat Leander na iedere kijkdag even alles met ons besprak. Zo wisten we steeds goed wat er speelde. Uiteindelijk was het allemaal heel snel beklonken. Dat was voor mij echt een opluchting.”

Wonen tussen de mensen
De verhuizing staat vooralsnog gepland voor komende najaar. Geanne is blij dat ze opnieuw in een dorp gaan wonen. “We wonen graag tussen de mensen. Nieuwerkerk is een aantrekkelijk dorp, met veel voorzieningen. Maar natuurlijk zullen we Oosterland, ons huis en de buren missen. We wonen in Oosterland in een hartstikke leuke straat. Bij mooi weer drinken we altijd samen koffie op een bankje voor het huis. Wie weet, dat ik daar toch nog eens langs ga als het zonnetje schijnt.”

Verkocht - Oosterland

‘Zijn snelle werkwijze heeft ons veel stress bespaard’

Het huis van Wouter en Esther de Jonge in Oosterland is helemaal af en volledig naar hun zin. Ze hebben drie slaapkamers op de bovenverdieping, dus ook voor zoontje Milan (3 jaar) is er genoeg ruimte. Maar als thuiswerken langer hoe meer de norm wordt bij Wouters werkgever en Esther zwanger blijkt te zijn, concluderen zij dat drie slaapkamers toch te weinig is. Ze besluiten hun woning te verkopen en doen dat samen met Leander de Bruine van Kooijman Makelaardij. Waarom hij? “Hij was de makelaar bij wie we onze nieuwe woning kochten. Dat beviel zo goed, dat het eigenlijk als vanzelfsprekend voelde om hem ook deze verkoop te laten begeleiden.”

 

Het was een huis helemaal naar onze smaak.”

Esther weet nog goed waarom ze destijds juist voor de woning aan de Sandstromstraat 5 kozen. “We zijn allebei geen klussers en deze woning was gewoon helemaal af. Bovendien, de beneden verdieping was groot en de leefruimte vonden we erg prettig. Het was een huis helemaal naar onze smaak.”

Thuiswerken
Door de coronapandemie startte Wouter met thuiswerken. Toen vrijwel alle corona-maatregelen versoepeld werden, had de werkgever van Wouter het thuiswerken zodanig omarmd dat dat ook nu nog van hem wordt verwacht. “Van de drie slaapkamers werd één slaapkamer kantoor voor Wouter. Dat paste nog allemaal, tot ik zwanger bleek te zijn. Toen realiseerden we ons dat we een stap moesten zetten”, vertelt Esther. “Ik droomde altijd al van een grotere woning met een eigen oprit en die vonden we, ook weer in Oosterland. Dat laatste was belangrijk, vooral Wouter is door voetbal en vrienden aan dit dorp verknocht.”

Goed op de hoogte
De woning die zij vonden, werd verkocht door Leander. “Ik weet nog goed dat we op vakantie waren, toen we hoorden dat ons bod was geaccepteerd. We hebben Leander direct gevraagd ook ons huis te verkopen. We vinden dat hij prettig communiceert en heel snel schakelt. Daardoor weet je snel waar je aan toe bent. Bovendien hield hij ons steeds goed op de hoogte. Ik ben ervan overtuigd dat zijn snelle werkwijze ons veel stress heeft bespaard.”

Schilderen en behangen
Tussen de terugkomst van vakantie en een familieweekendje moesten Wouter en Esther als een razende het huis schoonmaken voor de fotoreportage. Niet veel later werden de kijkdagen gepland en kort daarop was de verkoop al rond. “Twee dagen nadat we de sleutel kregen van ons nieuwe huis werd onze dochter Anna geboren. Dat is nu vijf weken geleden. Momenteel zijn we druk aan het schilderen en behangen in de nieuwe woning. Over zes weken verhuizen we. Als je me nu vraagt waar ik het meeste naar uitkijk dan is dat vooral rust. We hebben allemaal behoefte aan weer een eigen plekje waar we heerlijk met ons gezin kunnen genieten.”

Verkocht - Nieuwerkerk

‘Op naar meer huis en meer tuin’

“We wonen dan wel in de Tuinstraat, maar onze tuin is best klein”, grappen Martin en Lisette Kiesenberg-Tierie. “Zéker met vier opgroeiende kinderen. En dat geldt eigenlijk voor het hele huis. We hebben er echt alles uitgehaald en met twee dakkappellen alle ruimte gecreëerd die we nodig hebben, maar het werd tijd voor iets groters. Gelukkig vonden we een huis naar ons zin, ook weer in Nieuwerkerk. Voor de verkoop deden we een beroep op Wim Kooijman. Voor ons logisch; hij vormt de rode draad bij alle aan- en verkopen die we hebben gedaan.”

Het is echt een dorp, in de trant van ons kent ons, en we hebben alle voorzieningen en sportverenigingen dichtbij huis”

Ongeveer vijftien jaar geleden kochten Martin en Lisette hun woning aan de Tuinstraat, vrij kort nadat ze elkaar hadden ontmoet. “Ik had al een eigen huis, waar Martin nog kort gewoond heeft, maar al snel kochten we samen deze woning”, vertelt Lisette. “Ik was toen al zwanger van ons eerste kind. Inmiddels is ons gezin behoorlijk uitgebreid! We hebben twee kinderen die naar de basisschool gaan, twee op het voortgezet onderwijs én nog een hond. Een gezellige drukte dus. Gelukkig is het ons gelukt om iedereen een eigen plekje te geven. Verder hebben we recent de keuken nog vernieuwd. Toch groeide de behoefte aan iets meer leefruimte voor iedereen.”

Fijn dorp
Uiteindelijk vielen Martin en Lisette voor een andere woning, ook weer in Nieuwerkerk. Perfect voor Lisette die in Nieuwerkerk geboren en getogen is, maar ook Martin wil er liever niet meer weg. “Ik kom oorspronkelijk uit Zierikzee en we hebben daar ook wel naar woningen gekeken, maar ik woon hier heerlijk. Het is echt een dorp, in de trant van ons kent ons, en we hebben alle voorzieningen en sportverenigingen dichtbij huis”, aldus Martin.

Alles direct in gang
Toen de aankoop van hun nieuwe woning rond was, namen ze contact op met Wim Kooijman. “We hebben destijds mijn huis via hem verkocht en ons huis gekocht, dus het was logisch om hem te vragen om te komen praten. We hebben al jaren goed contact. Bovendien heeft hij veel ervaring en kent hij de lokale huizenmarkt door en door. Daarbij hadden we wel te maken met een erg strakke planning. Wij moesten echt heel snel handelen”, legt Lisette uit. “Gelukkig begreep Wim de situatie; hij zette direct alles in gang. Daardoor werden kort na ons eerste gesprek al foto’s gemaakt en stond de woning heel snel online. Dat werkte perfect. Na de kijkdag heeft Wim ons geholpen met het beoordelen van de verschillende biedingen die we kregen, óók met het oog op het krappe tijdspad.”

Ons huis
Inmiddels hebben Martin en Lisette de sleutel van hun nieuwe huis en zijn zij druk met enkele verbouwingen. De kinderen kijken uit naar hun ruimere kamers en naar de tuin met trampoline en volop ruimte om te voetballen. Martin is blij dat er ook in het nieuwe huis genoeg plaats is voor de grote familiebank waar ze heerlijk met z’n allen op kunnen. En Lisette? Die is stiekem een klein beetje weemoedig. “We hebben hier zoveel meegemaakt; dit is echt ons huis. Het zal straks zeker even wennen zijn.”

Verkocht

Een paar deurtjes verder, maar een wereld van verschil

Slechts een paar deurtjes verder vonden Peggy en Nico van der Vliet- Bethlemen en de vier honden hun nieuwe huis. Dezelfde straat, maar toch een wereld van verschil. De nieuwe woning aan de Klaverstraat
in Scharendijke is een vrijstaande semi-bungalow en heeft een vrij uitzicht op de straat. Het huis is daarmee ideaal voor hen. “Liever verhuisden we niet, maar doordat mijn man ziek is geworden en in een rolstoel zit, wilden we graag deze stap maken.”

Bijna vijftien jaar geleden kwamen Peggy en Nico vanuit hartje Schiedam in Scharendijke terecht. “Mijn man kon op zijn werk kiezen voor rayon Zeeland of Limburg. We kozen vol overtuiging voor Zeeland. Rondkijkend op internet kwamen we in Scharendijke terecht. Een enorm contrast met de Randstad, maar we zochten echt wel de rust van een dorp. De woning aan de Klaverstraat had alles wat we zochten: een tuin, een garage en alle ruimte om ontspannen te kunnen wonen.”

Eerst een bod doen

De behoefte om te verhuizen kwam toen Nico ziek werd en niet meer uit de voeten kon. Met een traplift was in eerste instantie een en ander op te vangen, maar de behoefte om te verhuizen werd steeds sterker. “Het is heel moeilijk om in en om Scharendijke iets te vinden dat gelijkvloers is, dus toen deze woning beschikbaar kwam, wist ik: die is er voor ons”, vertelt Peggy. “Ik heb direct Kooijman Makelaardij gebeld, want ik wist dat dit de verkopende makelaar zou zijn. Ze begrepen de urgentie, maar gaven natuurlijk aan dat wij gewoon een bod moesten doen, zoals iedere andere belangstellende. Dat was enorm spannend, we wilden dit zo graag! Ik vond het heel moeilijk: wat moet je bieden? Uiteindelijk kreeg ik op mijn werk het verlossende telefoontje: ons bod was geaccepteerd. De euforie die ik toen voelde, was fantastisch.”

Van aankoop naar verkoop

Peggy had eerder al aangegeven dat zij Kooijman Makelaardij ook hun woning wilde laten verkopen. “Dat leek me wel zo makkelijk”, aldus Peggy. “Ik had aangegeven eigenlijk maar één kijkdag te willen, maar na een paar uur was de dag al volgeboekt. We hebben er toen nog een tweede kijkdag aan toegevoegd. Het was heel prettig dat de makelaar steeds duidelijk verslag deed van de verschillende belangstellenden. Dat konden we gewoon online volgen. Dat geldt ook voor de biedingen die vervolgens binnen kwamen. Bij de keuze wie we de woning zouden gunnen, heeft Wim Kooijman ons goed geadviseerd. We hebben naar de biedingen gekeken en de voorwaarden die de verschillende belangstellenden daaraan verbonden. Samen zijn we uiteindelijk bij het beste bod uitgekomen.”

Een nieuw thuis

Terugkijkend waarderen Peggy en Nico vooral de manier waarop Wim steeds de rust bewaarde en vertrouwen gaf. “Hij zei steeds dat ik geduld moest hebben en dat het goed zou komen”, lacht Peggy. “Dat heeft hij waargemaakt.” Inmiddels wonen ze in hun nieuwe huis. Peggy heeft twee maanden samen met de aannemer in het huis gewerkt. Alle deurposten zijn weggehaald en er zijn schuifdeuren aangebracht, zodat Nico zich makkelijk door het huis kan bewegen. “Het huis voelt goed. Voor ons en voor de honden. Die hebben een grotere, iets verwilderde tuin tot hun beschikking en kunnen daar lekker hun gang gaan.”

Stel zittend in tuin

Verkocht

‘Het huis werd verkocht toen we in Oostenrijk zaten’

Toen Bob Brouwer en Lotte van den Nieuwendijk twee jaar geleden samen een huis wilden kopen, besloten ze voor een ‘kluswoning’ in Ouwerkerk te gaan. Hier hebben ze een half jaar aan verbouwd en uiteindelijk anderhalf jaar in gewoond. “We zagen dat er een huis te koop kwam in Dreischor met 10.000 vierkante meter grond. Lotte is een paardenliefhebber, dus dat paste perfect. Ook onze financieel adviseur was enthousiast. Dat betekende wel dat we ons huis aan Zweedsestraat moesten verkopen. Dat deden we met Kooijman Makelaardij.”

De woning, in 1954 kort na de Watersnoodramp gebouwd, was voor Bob en zijn vriendin een flinke uitdaging. In zes maanden tijd maakten zij er hún huis van. “We hebben het compleet gerenoveerd en volledig aangepast aan de eisen van deze tijd”, vertelt Bob. “Maar, hoewel Ouwerkerk een fijn dorp is om te wonen, maakten we ons wel zorgen over de prijsklasse. Het zou wellicht te duur zijn voor starters en mogelijk te klein voor doorstarters. Gelukkig zag Wim Kooijman dat anders. Na ruim twee maanden was de woning al verkocht.”

Laagdrempelig en persoonlijk
De keuze voor Kooijman Makelaardij was voor Bob en Lotte vanzelfsprekend. “We kennen Wim en weten dat zijn kantoor goede verkoopresultaten boekt. Nog belangrijker is de manier waarop hij en zijn collega’s werken. Het contact is laagdrempelig en persoonlijk en dat is heel prettig. De vraagprijs bepaalden we in overleg, we werden steeds goed geïnformeerd over de bezichtigingen en de onderhandelingen verliepen soepel. Het huis werd verkocht toen wij op vakantie waren in Oostenrijk!”

Samen klussen
Bob woonde zijn hele leven in Ouwerkerk. Toch heeft hij zin in de verhuizing naar Dreischor. “We wonen helemaal buiten. We hebben een eigen duiksteiger, want het Grevelingenmeer ligt op 100 meter. Ook dit is een kluswoning, er moet nog het een en ander gebeuren. Gelukkig ben ik timmerman/zzp-er, dus ik kan veel zelf. Hier wil ik heel lang blijven wonen.” Lachend: “Ik heb Funda dus nu maar geblokkeerd voor Lotte.”

Het is fijn dat alles bij één makelaar is geregeld, de lijntjes zijn heel kort.
Verkochte woning

Verkocht

‘Nieuwerkerk is een heerlijk dorp om te wonen’

Toen Lennie Krakeel zes jaar geleden de woning aan de Hoge Kerkstraat in Nieuwerkerk kocht, viel ze vooral voor de karakteristieke uitstraling. De woning ligt aan één van de meest sfeervolle straatjes van het dorp. Toch besloot ze de woning te verkopen. En met succes. Binnen vier weken was de koop geklonken.

Lennie vertelt: “Ik woon hier zes jaar met veel plezier. De woning heeft een prettige lichtinval en omdat de straat autoluw is, woon ik hier erg rustig. Maar toen ik hier destijds introk, wist ik dat ik op enig moment investeringen moest gaan doen. Het is een oude woning en sommige zaken moeten aangepakt worden. Omdat ik zelf niet echt handig ben, heb ik besloten de woning te koop te zetten.”

Vertrouwen in een snelle verkoop
Voor de verkoop koos zij voor Kooijman Makelaardij. “Ik ken de makelaars en de dienstverlening is goed. Ze hebben geen ‘gladde’ verkooppraatjes, maar geven eerlijk advies. Dat is prettig. De verkoop van het huis vond ik best spannend. Zou het lukken? Zeker ook omdat het huis eigenlijk te duur was voor een starter en te klein voor een gezin. Gelukkig stelde makelaar Leander de Bruine me gerust. Ik ben een leek en hij heeft er verstand van. Natuurlijk kreeg hij gelijk, binnen vier weken was de verkoop rond.”

Plannen maken
Lennie had ondertussen ook al rondgekeken voor een andere woning. Ook op Nieuwerkerk, het dorp waar ze geboren en getogen is. “Ik woon hier heerlijk. Familie en vrienden wonen in de buurt, op het dorp vind je alles voor je dagelijkse boodschappen en Zierikzee is dichtbij.” Via Kooijman vond Lennie ook haar nieuwe huis. Nu is het tijd voor plannen maken. “Het is fijn dat alles bij één makelaar is geregeld, de lijntjes zijn heel kort. In mei krijg ik de sleutel. Ik ga nu wél eerst wat aanpassingen doen, zoals een nieuwe keuken. Het is de bedoeling dat ik in dit nieuwe huis wat langer blijf wonen.”

Stel zittend op bank

Verkocht

Ideaal: koop en verkoop in dezelfde handen

“Eerlijk gezegd dacht ik niet direct aan verhuizen. De woning aan de Sandstromstraat was destijds een echte kluswoning. Ik heb er een aantal jaren hard in gewerkt. Mijn vriendin Celine trok bij me in en op een gegeven moment wilden wij toch iets van ons samen.

Langzaam wende ik aan het idee om te verhuizen. We werken in Zierikzee en Goes, dus ons zoekgebied was groter dan alleen Oosterland. Toch vielen we daar direct voor onze nieuwe woning. Celine zag ’s avonds de foto’s op Instagram en de volgende dag al maakten we een afspraak voor een bezichtiging. Het ruime oppervlak sprak ons aan en de benedenverdieping, die volledig het werk is van een binnenhuisarchitecte. De serre, de mooie, lange schuifpui: dit voelde voor ons allebei direct als thuis. Door de prettige aankoopbegeleiding van de makelaar lag het voor ons voor de hand hem te vragen ook de verkoop van mijn huis te begeleiden. Met name zijn eerlijke manier van zakendoen viel me op, en zijn kennis van de lokale huizenmarkt. Hij bleek de verkoopprijs perfect te hebben ingeschat.”

Stel zittend op bank

Verkocht

Geweldig, vanuit huis zien we de konijntjes lopen

“Met vier jonge kinderen werd ons huis aan de Ooststraat te klein. Vooral buiten misten we ruimte voor de kinderen om te spelen. Het was destijds ons eerste, eigen huis. We kochten het via Kooijman Makelaardij.

De combinatie van persoonlijke begeleiding en Zeeuwse nuchterheid past bij ons. Onze eigen zoektocht naar een nieuw huis liep steeds op niets uit. Misschien omdat we ook best een wensenlijstje hadden: In Nieuwerkerk, met een flink aantal slaapkamers en ruimte om ons heen.

Omdat we zelf niets vonden, klopten we opnieuw bij Kooijman aan. Wat bleek? Zij hadden een huis in de Fazantenlaan in de stille verkoop. Dit huis sprak ons direct aan! De oplevertermijn was een jaar. Zolang konden we wel wachten. Ook hierin adviseerde Kooijman uitstekend. Onze woning werd binnen acht weken door hen verkocht. We zijn nu recent verhuisd. Het nieuwe huis is heerlijk, lekker licht en ruim. De eettafel in de woonkamer is nu al ons favoriete plekje. Daar kijken we uit op onze tuin. We hebben al pindaslingers voor de vogels gemaakt en zagen zelfs al vier konijntjes in de tuin. Dat alleen al is voor de kinderen fantastisch.”