Contact
Contact

Nieuwerkerk

Deltastraat 10

4306 BK

0111 - 64 41 45

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

info@kooijmanmakelaardij.nl

Neeskens Makelaars Goes

Piet Heinstraat 32

4462 GP

0113 - 23 19 34

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

goes@neeskens.com

Neeskens Makelaars Yerseke

Marijkelaan 2a

4401 GG

0113 - 57 31 00

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur, zaterdag 09.00 - 12.00 uur

yerseke@neeskens.com

Neeskens Makelaars Tholen

Eendrachtsweg 9

4691 EK

0166 - 72 89 00

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur, zaterdag 09.00 - 12.00 uur

tholen@neeskens.com

Whatsapp

+31 657 620 692

Verkocht

Een paar deurtjes verder, maar een wereld van verschil

Slechts een paar deurtjes verder vonden Peggy en Nico van der Vliet- Bethlemen en de vier honden hun nieuwe huis. Dezelfde straat, maar toch een wereld van verschil. De nieuwe woning aan de Klaverstraat
in Scharendijke is een vrijstaande semi-bungalow en heeft een vrij uitzicht op de straat. Het huis is daarmee ideaal voor hen. “Liever verhuisden we niet, maar doordat mijn man ziek is geworden en in een rolstoel zit, wilden we graag deze stap maken.”

Bijna vijftien jaar geleden kwamen Peggy en Nico vanuit hartje Schiedam in Scharendijke terecht. “Mijn man kon op zijn werk kiezen voor rayon Zeeland of Limburg. We kozen vol overtuiging voor Zeeland. Rondkijkend op internet kwamen we in Scharendijke terecht. Een enorm contrast met de Randstad, maar we zochten echt wel de rust van een dorp. De woning aan de Klaverstraat had alles wat we zochten: een tuin, een garage en alle ruimte om ontspannen te kunnen wonen.”

Eerst een bod doen

De behoefte om te verhuizen kwam toen Nico ziek werd en niet meer uit de voeten kon. Met een traplift was in eerste instantie een en ander op te vangen, maar de behoefte om te verhuizen werd steeds sterker. “Het is heel moeilijk om in en om Scharendijke iets te vinden dat gelijkvloers is, dus toen deze woning beschikbaar kwam, wist ik: die is er voor ons”, vertelt Peggy. “Ik heb direct Kooijman Makelaardij gebeld, want ik wist dat dit de verkopende makelaar zou zijn. Ze begrepen de urgentie, maar gaven natuurlijk aan dat wij gewoon een bod moesten doen, zoals iedere andere belangstellende. Dat was enorm spannend, we wilden dit zo graag! Ik vond het heel moeilijk: wat moet je bieden? Uiteindelijk kreeg ik op mijn werk het verlossende telefoontje: ons bod was geaccepteerd. De euforie die ik toen voelde, was fantastisch.”

Van aankoop naar verkoop

Peggy had eerder al aangegeven dat zij Kooijman Makelaardij ook hun woning wilde laten verkopen. “Dat leek me wel zo makkelijk”, aldus Peggy. “Ik had aangegeven eigenlijk maar één kijkdag te willen, maar na een paar uur was de dag al volgeboekt. We hebben er toen nog een tweede kijkdag aan toegevoegd. Het was heel prettig dat de makelaar steeds duidelijk verslag deed van de verschillende belangstellenden. Dat konden we gewoon online volgen. Dat geldt ook voor de biedingen die vervolgens binnen kwamen. Bij de keuze wie we de woning zouden gunnen, heeft Wim Kooijman ons goed geadviseerd. We hebben naar de biedingen gekeken en de voorwaarden die de verschillende belangstellenden daaraan verbonden. Samen zijn we uiteindelijk bij het beste bod uitgekomen.”

Een nieuw thuis

Terugkijkend waarderen Peggy en Nico vooral de manier waarop Wim steeds de rust bewaarde en vertrouwen gaf. “Hij zei steeds dat ik geduld moest hebben en dat het goed zou komen”, lacht Peggy. “Dat heeft hij waargemaakt.” Inmiddels wonen ze in hun nieuwe huis. Peggy heeft twee maanden samen met de aannemer in het huis gewerkt. Alle deurposten zijn weggehaald en er zijn schuifdeuren aangebracht, zodat Nico zich makkelijk door het huis kan bewegen. “Het huis voelt goed. Voor ons en voor de honden. Die hebben een grotere, iets verwilderde tuin tot hun beschikking en kunnen daar lekker hun gang gaan.”

Stel zittend in tuin

Verkocht

‘Het huis werd verkocht toen we in Oostenrijk zaten’

Toen Bob Brouwer en Lotte van den Nieuwendijk twee jaar geleden samen een huis wilden kopen, besloten ze voor een ‘kluswoning’ in Ouwerkerk te gaan. Hier hebben ze een half jaar aan verbouwd en uiteindelijk anderhalf jaar in gewoond. “We zagen dat er een huis te koop kwam in Dreischor met 10.000 vierkante meter grond. Lotte is een paardenliefhebber, dus dat paste perfect. Ook onze financieel adviseur was enthousiast. Dat betekende wel dat we ons huis aan Zweedsestraat moesten verkopen. Dat deden we met Kooijman Makelaardij.”

De woning, in 1954 kort na de Watersnoodramp gebouwd, was voor Bob en zijn vriendin een flinke uitdaging. In zes maanden tijd maakten zij er hún huis van. “We hebben het compleet gerenoveerd en volledig aangepast aan de eisen van deze tijd”, vertelt Bob. “Maar, hoewel Ouwerkerk een fijn dorp is om te wonen, maakten we ons wel zorgen over de prijsklasse. Het zou wellicht te duur zijn voor starters en mogelijk te klein voor doorstarters. Gelukkig zag Wim Kooijman dat anders. Na ruim twee maanden was de woning al verkocht.”

Laagdrempelig en persoonlijk
De keuze voor Kooijman Makelaardij was voor Bob en Lotte vanzelfsprekend. “We kennen Wim en weten dat zijn kantoor goede verkoopresultaten boekt. Nog belangrijker is de manier waarop hij en zijn collega’s werken. Het contact is laagdrempelig en persoonlijk en dat is heel prettig. De vraagprijs bepaalden we in overleg, we werden steeds goed geïnformeerd over de bezichtigingen en de onderhandelingen verliepen soepel. Het huis werd verkocht toen wij op vakantie waren in Oostenrijk!”

Samen klussen
Bob woonde zijn hele leven in Ouwerkerk. Toch heeft hij zin in de verhuizing naar Dreischor. “We wonen helemaal buiten. We hebben een eigen duiksteiger, want het Grevelingenmeer ligt op 100 meter. Ook dit is een kluswoning, er moet nog het een en ander gebeuren. Gelukkig ben ik timmerman/zzp-er, dus ik kan veel zelf. Hier wil ik heel lang blijven wonen.” Lachend: “Ik heb Funda dus nu maar geblokkeerd voor Lotte.”

Het is fijn dat alles bij één makelaar is geregeld, de lijntjes zijn heel kort.
Verkochte woning

Verkocht

‘Nieuwerkerk is een heerlijk dorp om te wonen’

Toen Lennie Krakeel zes jaar geleden de woning aan de Hoge Kerkstraat in Nieuwerkerk kocht, viel ze vooral voor de karakteristieke uitstraling. De woning ligt aan één van de meest sfeervolle straatjes van het dorp. Toch besloot ze de woning te verkopen. En met succes. Binnen vier weken was de koop geklonken.

Lennie vertelt: “Ik woon hier zes jaar met veel plezier. De woning heeft een prettige lichtinval en omdat de straat autoluw is, woon ik hier erg rustig. Maar toen ik hier destijds introk, wist ik dat ik op enig moment investeringen moest gaan doen. Het is een oude woning en sommige zaken moeten aangepakt worden. Omdat ik zelf niet echt handig ben, heb ik besloten de woning te koop te zetten.”

Vertrouwen in een snelle verkoop
Voor de verkoop koos zij voor Kooijman Makelaardij. “Ik ken de makelaars en de dienstverlening is goed. Ze hebben geen ‘gladde’ verkooppraatjes, maar geven eerlijk advies. Dat is prettig. De verkoop van het huis vond ik best spannend. Zou het lukken? Zeker ook omdat het huis eigenlijk te duur was voor een starter en te klein voor een gezin. Gelukkig stelde makelaar Leander de Bruine me gerust. Ik ben een leek en hij heeft er verstand van. Natuurlijk kreeg hij gelijk, binnen vier weken was de verkoop rond.”

Plannen maken
Lennie had ondertussen ook al rondgekeken voor een andere woning. Ook op Nieuwerkerk, het dorp waar ze geboren en getogen is. “Ik woon hier heerlijk. Familie en vrienden wonen in de buurt, op het dorp vind je alles voor je dagelijkse boodschappen en Zierikzee is dichtbij.” Via Kooijman vond Lennie ook haar nieuwe huis. Nu is het tijd voor plannen maken. “Het is fijn dat alles bij één makelaar is geregeld, de lijntjes zijn heel kort. In mei krijg ik de sleutel. Ik ga nu wél eerst wat aanpassingen doen, zoals een nieuwe keuken. Het is de bedoeling dat ik in dit nieuwe huis wat langer blijf wonen.”

Stel zittend op bank

Verkocht

Ideaal: koop en verkoop in dezelfde handen

“Eerlijk gezegd dacht ik niet direct aan verhuizen. De woning aan de Sandstromstraat was destijds een echte kluswoning. Ik heb er een aantal jaren hard in gewerkt. Mijn vriendin Celine trok bij me in en op een gegeven moment wilden wij toch iets van ons samen.

Langzaam wende ik aan het idee om te verhuizen. We werken in Zierikzee en Goes, dus ons zoekgebied was groter dan alleen Oosterland. Toch vielen we daar direct voor onze nieuwe woning. Celine zag ’s avonds de foto’s op Instagram en de volgende dag al maakten we een afspraak voor een bezichtiging. Het ruime oppervlak sprak ons aan en de benedenverdieping, die volledig het werk is van een binnenhuisarchitecte. De serre, de mooie, lange schuifpui: dit voelde voor ons allebei direct als thuis. Door de prettige aankoopbegeleiding van de makelaar lag het voor ons voor de hand hem te vragen ook de verkoop van mijn huis te begeleiden. Met name zijn eerlijke manier van zakendoen viel me op, en zijn kennis van de lokale huizenmarkt. Hij bleek de verkoopprijs perfect te hebben ingeschat.”

Stel zittend op bank

Verkocht

Geweldig, vanuit huis zien we de konijntjes lopen

“Met vier jonge kinderen werd ons huis aan de Ooststraat te klein. Vooral buiten misten we ruimte voor de kinderen om te spelen. Het was destijds ons eerste, eigen huis. We kochten het via Kooijman Makelaardij.

De combinatie van persoonlijke begeleiding en Zeeuwse nuchterheid past bij ons. Onze eigen zoektocht naar een nieuw huis liep steeds op niets uit. Misschien omdat we ook best een wensenlijstje hadden: In Nieuwerkerk, met een flink aantal slaapkamers en ruimte om ons heen.

Omdat we zelf niets vonden, klopten we opnieuw bij Kooijman aan. Wat bleek? Zij hadden een huis in de Fazantenlaan in de stille verkoop. Dit huis sprak ons direct aan! De oplevertermijn was een jaar. Zolang konden we wel wachten. Ook hierin adviseerde Kooijman uitstekend. Onze woning werd binnen acht weken door hen verkocht. We zijn nu recent verhuisd. Het nieuwe huis is heerlijk, lekker licht en ruim. De eettafel in de woonkamer is nu al ons favoriete plekje. Daar kijken we uit op onze tuin. We hebben al pindaslingers voor de vogels gemaakt en zagen zelfs al vier konijntjes in de tuin. Dat alleen al is voor de kinderen fantastisch.”